Nieuws

De KNV EHBO vereniging van Bergschenhoek organiseert weer een opleidingscursus EHBO voor wie wil kunnen helpen bij ongeval of ziekte!

De EHBO cursus is een volledige cursus met levensreddend handelen, reanimatie bij baby’s en kinderen, acute ziekten zoals een beroerte, koortsstuip, hartinfarct en uiteraard ook alles over wonden, verstuikingen. Blijf niet aan de kant staan bij een ongeval, maar weet hoe te handelen en durf te helpen! Met een EHBO diploma heb je voldoende kennis en vaardigheden om te kunnen helpen bij een noodgeval. Met het volledige EHBO diploma kunt u zich ook aanmelden als vrijwillige burgerhulpverlener bij Hartveilig Wonen, zodat u zich kunt melden voor hulp bij een reanimatie oproep vlakbij huis! Wij kunnen starten met deze leerzame cursus bij voldoende aanmeldingen. Doet u / jij mee? Meedoen kan al vanaf 16 jaar! Waar: kinderdagverblijf Smallsteps de Petteflat op de Groeneweg 68 in Bergschenhoek Wanneer: dinsdag 9 januari 2018 wekelijks van 20.00-22.00 uur. Kosten: €215,- p.p.

Ook voor verdere informatie over EHBO / reanimatie cursussen kan men contact opnemen met de secretaris of kijk op onze website: www.ehbo-bergschenhoek.nl . Email: secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl

Nieuwe mogelijkheid voor scholen!
Scholen, die niet meedoen met de cursus jeugd-EHBO, bieden we de kans om een workshop te laten aanbieden aan de leerlingen van groep 8. Wat houdt deze workshop in? We geven een presentatie en demonstraties van diverse letsels waaronder: de 5 punten, verslikking, stabiele zijligging, verzorging van wonden en brandwonden, reanimatie en verstuiking. En er zal eventueel nog tijd zijn voor vragen. De workshop duurt ca. 2 uur en de kosten daarvoor bedragen € 100,-. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl.

Assistentie bij evenementen.

De komende maanden kunt u onze EHBO-ers weer bij diverse evenementen tegenkomen. Zij verlenen assistentie bij evenementen van DOTO, tournooien van BVCB, Jodocusfestival etc.

Onze nieuwsbrief is voor belangstellenden te lezen via de link: Nieuwsbrief